gadget Home product Reviews Tech

Travel Wifi Review : Roaming Man

Pernah tak korang travel ke luar negara tapi bila dah sampai tempat tu nak beli simcard tak jumpa kedai, harga mahal, lepastu nak guna airport wifi takde pula? Susah kan! Sekarang ni, kemana pun kita nak pergi, internet merupakan benda paling penting untuk kita sentiasa connected dengan keluarga dan kawan-kawan. Jadi, dekat artikel ni aku nak suggest satu portable wifi iaitu Roaming Man.

Comel je kan size pocket wifi ni!

Roaming Man merupakanĀ  poket wifi device yang traveller boleh sewa kalauĀ  berkunjung ke negara asing. Aku paling suka Roaming Man ni sebab design dia yang kecil, nipis dan senang je nak simpan. Lepastu, wifi ni automatic akan bersambung ke line 4G bila sampai ke destinasi yang kita kunjungi. Jadi, bila sampai tu tak payahlah nak susah-susah cari line dan sebagainya sebab semuanya automatic je!

Cara untuk menyewa roaming man

Cara nak sewa roaming man ni senang je. Kat bawah ni ada step nak sewa roaming man

  1. Check website https://www.roamingman.my/ untuk tau harga poket wifi untuk destinasi yang korang nak pergi. Setiap destinasi ni berbeza-beza harga dia. Dari situ korang dapatlah kira bajet untuk bayar kadar sewaan.
  2. Order direct di website. Dekat website nanti korang boleh bayar terus.
  3. Pickup poket wifi ni di KLIA atau KLIA2. Kaunter untuk pickup ni 24 jam and masa nak order nanti korang kena inform nak pickup di mana.

 

Kaunter ni dekat je dengan Departure gate, and buka 24 jam!

Macam aku, aku pickup di KLIA 2. Actually, korang boleh pickup poket wifi ni sehari lebih awal, tapi internet tetap akan start pada date yang korang book. Contohnya, kalau korang order untuk 2hb tetapi flight korang waktu malam masa 1hb, Korang boleh je ambil poket wifi tu pada 1 hb and aktifkan pada 2hb.

Nak pickup pun cepat and sangat senang!

Oleh itu dari hasil aku guna Roaming Man ni, aku boleh katakan aku enjoy guna poket wifi ni. First, nak pickup di KLIA2 ni senang and cepat , cuma perlukan IC je. Lepastu sepanjang trip aku kat Indonesia haritu, Alhamdulillah internet aku sangat laju walaupun guna dekat 3 devices and ada pergi kawasan-kawasan terpencil.

So, untuk info lebih lagi korang boleh lah check out website dorang https://www.roamingman.my/ and book poket wifi korang. Bagi aku, poket wifi ni lagi untung daripada beli simcard kat destinasi korang nak pergi tu sebab boleh share dengan orang lain, and lagi senang nak guna. Paling best, untuk siapa nak pergi orea and Japan tu, harga wifi cuma RM15 je sehari!

 

 

You may also like...