Pengalaman Ski di Rusutsu

Musim cuti ni, asyik belek gambar snow je jadi this year aku decide nak main snow and main ski jugak! so apa lagi, ke Hokkaido lah kita! Best thing is, sekarang ni ada direct flight dari Kuala Lumpur ke Hokkaido dengan Airasia, jadi bolehlah aku mendapatkan tiket kapal terbang dengan harga yang lebih murah! Dalam …

Experience Takayama-Hokuriku using JR Tourist Pass

Japan adalah salah sebuah negara favourite aku dia Asia. Tak kisahlah seberapa kalipun ke Japan, aku still hunger for more! Keunikan budaya, kecantikan alam semula jadi, teknologinya yang canggih, senibina dan macam-macam lagi membuatkan Japan ni worth it untuk dikunjungi. Malah, tak dapat dinafikan, Jepun ni merupakan salah satu negara yang paling aku suka untuk travel …

Itinerary Dan Bajet Murah ke Jaisalmer

India merupakan salah satu negara yang paling aku suka tentang budaya, street photography,  shopping, nature and tempat-tempatnya. Walaupun ramai yang selalu cakap ‘’India ni bahaya, lagi-lagi untuk perempuan” tetapi bagi aku, India ni bukan je unik tapi kalau korang backpack di sini, korang mesti akan dapat pengalaman yang pasti korang tak lupakan. Kalini aku nak …