Review Tubotel Langkawi

Masa tulis artikel ni, aku still boleh teringat betapa best stay aku selama 4 hari 3 malam di Tubotel Langkawi. Angin pantai, bilik menghadap laut, dan of course enjoy sunset dari bilik aku je. Dalam artikel kali ni, aku nak review and cerita dekat korang satu hostel yang stay di Langkawi, which is Tubotel.

Review Novotel Hua Hin Cha Am

Selalunya kalau nak bercuti ke Thailand, ramai diantara yang membuat pilihan untuk melancong ke Bangkok, Phuket, Pattaya mahupun Phuket. Ramai yang tidak tau, warga Thai suka memilih untuk bercuti di Hua Hin. Hua Hin merupakan sebuah bandar peranginan pantai yang terlatak di wilayah selatan Thai Prachuap Khiri Khan. Terkenal dengan pantai dan water theme park, …

Pengalaman Ski di Rusutsu

Musim cuti ni, asyik belek gambar snow je jadi this year aku decide nak main snow and main ski jugak! so apa lagi, ke Hokkaido lah kita! Best thing is, sekarang ni ada direct flight dari Kuala Lumpur ke Hokkaido dengan Airasia, jadi bolehlah aku mendapatkan tiket kapal terbang dengan harga yang lebih murah! Dalam …

Experience Takayama-Hokuriku using JR Tourist Pass

Japan adalah salah sebuah negara favourite aku dia Asia. Tak kisahlah seberapa kalipun ke Japan, aku still hunger for more! Keunikan budaya, kecantikan alam semula jadi, teknologinya yang canggih, senibina dan macam-macam lagi membuatkan Japan ni worth it untuk dikunjungi.┬áMalah, tak dapat dinafikan, Jepun ni merupakan salah satu negara yang paling aku suka untuk travel …